Zoek de zeehond (én alle andere verborgen schatten van Terschelling)

Terschelling is het op één na grootste eiland van de Waddeneilanden en is vooral bekend van het Oerol-festival en natuurgebied de Boschplaat. Maar het is ook een eiland waar genoeg te beleven is in het centrum en op het strand. Golf & Lifestyle zette de mooiste verborgen schatten op een rij.

De Walvis
Strandpaviljoen De Walvis is een waar begrip op Terschelling. Het paviljoen ligt vlakbij de haven in het gedeelde West-Terschelling en vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op het strand en de Waddenzee. Als het buiten iets kouder is, is het ook binnen goed toeven en is De Walvis een fijne plek om een hapje te eten of een drankje te doen.

Groene strand
Hotel De Walvisvaarder
De overnachtingsmogelijkheden op Terschelling zijn eindeloos. Van huisjes middenin de duinen tot de meer centraal liggende hotels. Bij hotel De Walvisvaarder aan de oostkant van het eiland kun je je lekker laten verwennen na een dag het eiland te hebben verkend. Naast een restaurant en bar beschikt het hotel ook over een heerlijke sauna- en wellnessruimte.
Lies 23

 

Fraai
Voor originele cadeautjes en hebbedingetjes zit je goed bij Fraai. Hier vind je kleding voor mannen en vrouwen, unieke cadeautjes, bijzondere kaartjes en mooie sieraden en tassen. Kortom: dingen waar je blij van wordt!
Torenstraat 36

Kaasboerderij Pieter Peit’s Hoeve
Een bijzonder plekje op Terschelling is de kaasboerderij Pieter Peit’s Hoeve. Naast een winkel waar je heerlijke kazen kunt kopen, kun je hier ook een excursie boeken om meer te weten te komen over het boerenleven op Terschelling. Want hoe gaat dat eigenlijk op zo’n eiland? En hoe wordt kaas gemaakt? Het biedt jong én oud een uniek kijkje in de eilandercultuur.
Buitenwalweg 6-8

De Bessenschuur
Op Terschelling kun je er niet omheen; je struikelt bijna over de vele cranberryproducten. Van de lekkerste taartjes tot verse thee, sappen, jam en zelfs bodylotion. De cranberry’s op Terschelling zijn hot! Een bezoek aan het eiland is dan ook niet compleet als je niet iets met cranberry gehad hebt. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan theehuis De Bessenschuur. Gelegen in het bos met een fijn terras zijn hier de mogelijkheden eindeloos.
Badweg 1

 

Ben jij al weleens op Terschelling geweest?

Jazeker, wanneer mag ik weer?
Nee, ik ga liever naar Bali

 

Tags (categorieën en branches)eilandterschellingverborgen schatten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: