De verborgen schatten van Gorredijk

Het Friese lintdorp Gorredijk dat langs de Opsterlandse Compagnonsvaart gelegen is, kent tal van gezellige winkeltjes, overnachtingsadressen en bijzondere plekjes. De redactie van Golf & Lifestyle bracht een bezoek aan het dorp en selecteerde speciaal voor u enkele mooie adressen die u niet mag missen.

Heeren van Rinsma

De Heeren van Rinsma is niet zomaar een mannenmodezaak in Gorredijk. In deze “fashion factory” van zo’n 1250 vierkant meter is er voor iedere moderne man wel wat te vinden. Bovendien doen de medewerkers er alles aan om de klanten op hun gemak te laten voelen, onder andere door creatief en deskundig kleedadvies. Het assortiment biedt een ruime keuze aan mannenmode, maar ook is er een grote schoenencollectie te vinden. Parkeren kan voor de deur en is gratis.

Lijnbaan 7

Saunastate

Moe van een middagje shoppen in het knusse centrum van Gorredijk? In een grote boerenhofstede van meer dan honderd jaar oud is Thermen Saunastate te vinden. De sfeer van deze hofstede, de ongedwongen- en gemoedelijkheid van het bedrijf, en voldoende goede saunafaciliteiten maken een saunadag sfeervol en ontspannen. Ook voor een uitgebreide (hotstone)massage bent u hier aan het juiste adres.

Stationsweg 94

Streekmuseum Opsterlân

Cultuur opsnuiven doe je ook in Gorredijk. Streekmuseum Opsterlân biedt een veelzijdig kijkje in het interessante verleden van het dorp en de gemeente Opsterland. Ontdek de geschiedenis van de rijke families in Beetsterzwaag of het zilveratelier van de Gorredijkster zilversmeden. Ruik de inkt in de “socialistische” drukkerij van Geert Lourens van der Zwaag en raak onder de indruk van de geschiedenis van Esther Colthof en de Joodse gemeenschap in Gorredijk. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag.

Hoofdstraat 59

 Cuvi

Midden in het centrum van Gorredijk is Cuvi gevestigd. Shopliefhebbers kunnen in deze winkel altijd de nieuwste trends vinden op het gebied van sieradenen accessoires. Dat de winkel door een hoop mensen wordt gewaardeerd, blijkt wel uit het feit dat de winkel in 2011 werd beloond met de WHI Winkelawardvoor de leukste, meest servicegerichte en klantvriendelijkste winkel van Gorredijk. Zeker een bezoekje waard dus!

Hoofdstraat 46


Bed and Breakfast De Dwersfeart

In het buitengebied van Gorredijk, tussen de weilanden maar beschut in een mooie tuin ligt Bed and Breakfast De Dwersfeart. De B&B bevindt zicht in een eigen vrijstaand huisje dat van alle gemakken is voorzien. Met, als het weer het toelaat, buiten een overdekt terras voor ontbijt of ’s avonds een glaasje wijn bij kaarslicht.

Dwersfeart 20

%d bloggers liken dit: