Verborgen schatten in Assen

Sinds enige tijd heeft Assen een nieuw station. Deze poort naar het centrum van Assen leidt je makkelijk naar het knusse centrum van de Drentse provinciehoofdstad. Genoeg reden voor de  redactie van Golf & Lifestyle om de verborgen schatten van Assen op een rijtje te zetten. Hierbij onze selectie. 

Drents Museum

Het Drents Museum blijft favoriet voor ons en daar is alle reden toe. Tot en met 5 mei 2019 is de grote archeologische tentoonstelling Nubië – Land van de Zwarte Farao’s te zien in het museum aan de Brink 1. Farao’s uit Egypte kennen we allemaal. Maar dat ten zuiden van Egypte – in het Nijlgebied van het huidige Soedan – koningen en farao’s woonden die de macht van de Egyptenaren evenaarden, is minder bekend. Deze tentoonstelling toont ruim 300 objecten – afkomstig uit de Nubische collectie van het Museum of Fine Arts, Boston.

Brink 1

Kattenbrasserie Sam & Moos

Sam & Moos is het eerste kattencafé van Drenthe. In het huiselijke Assense pand in het centrum wonen zeven katten die doen alsof ze thuis zijn. Als bezoeker kun je de katten op schoot nemen, met ze knuffelen of spelen. Ook fijn: voor de mensen die rustig willen genieten van hun lunch is er bij Sam & Moos een aparte lunchruimte zodat de katten je niet de kaas van je brood eten. Op de kaart staan heerlijke koffiespecialiteiten, gezonde salades of vers belegde broodjes.
Ceresstraat 40

City Hotel de Jonge

Niet genoeg aan een dagje in Assen en omgeving of wil je na een theaterbezoek niet meer naar huis? Boek dan een kamer in 4-sterrenhotel City Hotel de Jonge. Na maanden van verbouwen is op zaterdag 15 december het vernieuwde hotel geopend. Het hotel is sinds 1874 een begrip in Assen, mede door z’n gemoedelijkheid en gewaardeerde keuken. In de nieuwbouw is geprobeerd de grandeur van vroeger terug te brengen. Benieuwd of dat gelukt is? Test het uit!
Brinkstraat 85

Maxime Delicatesse

Maxime van der Laan is de eigenaar van de gelijknamige delicatessezaak aan het Ceresplein 7.
De winkel die in oktober 2016 werd geopend, heeft een breed assortiment van wijnen, kazen, noten, oliën, azijnen, koekjes en chocolade. Te leuk dus om aan voorbij te gaan als je in Assen bent. Leuk weetje: de eigenaresse haalde afgelopen jaar de vijfde plaats bij de verkiezing De Beste van Nederland.
Ceresplein 7

LIFF

Na een museumbezoek zin in een lekkere lunch? Stap binnen bij grandcafé LIFF aan de Brink 14. LIFF is afgeleid van het Engelse woord LIFE, wat ‘leven’ betekent. Vanuit het concept Art of LIFF is het restaurant altijd op zoek naar de kunst in iets. De kunst van een heerlijke kop koffie, een lekkere lunch, een bijzonder diner of een gezellige borrel. Het restaurant kreeg in 2018 een opfrisbeurt en is daarmee goed verzorgd met fijne hoekjes waar je zelfs even rustig kunt zitten werken. Een aanrader!
Brink 14

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: