Top 5 mooiste golfbanen van de wereld

Golfliefhebbers opgelet! Nog geen vakantie geboekt? Wellicht zijn deze bestemmingen wel iets voor jou. Golfbanen met uitzicht op prachtig natuurschoon en met uitdagende holes maken deze vijf banen tot ware droombestemmingen. 

 1 Argentario Golf & Spa Resort, Italië

Op zo’n twee uur rijden van Rome aan de westkust van Italië vinden we deze parel. De golfbaan bevindt zich in een beschermd natuurgebied op vijf minuten van het natuurreservaat Duna Feniglia en op 25 kilometer van het Uccelina-Park. In een rustige omgeving is het een geweldige plek om de 18-holes baan te bewonderen. Terwijl je een balletje slaat in het heerlijke zonnetje heb je prachtig uitzicht op de Middellandse zee. Wie wil dat nou niet!

2 Aphrodite Hills Resort, Cyprus

Op dit prachtige resort vinden we een bijzonder, aangelegde golfbaan emt 18-holes. Verspreid over 6289 meter zijn de holes aangelegd en is het resort een waar lust voor het oog. De baan kijkt uit over de plek waar Aphrodite, de Griekse godin van de liefde, naar verluidt uit de zee is gekomen. De baan is een perfecte mix van uitdagende holes voor ieder niveau. Maar de baan staat toch vooral bekend om hole 7. Hier is een verbluffende kloof van 130 meter diep die de tees verdeelt en een zeer aantrekkelijke uitdaging voor alle golfliefhebbers. En wees gerust: als de bal in het ravijn valt, hoef je hem er niet zelf uit te halen.

Bron: aphroditehills.com

3 Loch Lomond Golf Club, Schotland

Schotland: je bent er met het vliegtuig zo. Menig toerist is onder de indruk van de woeste kliffen, de golfen die tegen de rotsen slaan en de prachtige, groene natuur van het land. De baan ligt in het hart van het land. De holes zijn prachtig vormgegeven tegen een achtergrond van bergen en het meer van Loch Ness. Een lust voor het oog! Een andere zeer mooie en populaire baan in Schotland is de Old Course, St. Andrews. Bijna iedere golfer zou wel een keer dit Schotse stukje geschiedenis willen betreden. De baan ligt in de duinen van de Noordzee en heeft een 18-holes baan, een 9-holes baan én een oefencentrum.

4 South Cape Owners Club, Zuid-Korea

Het is een stukje reizen, maar dan heb je ook wat! In de Zuidkaap ligt deze schat verborgen. Het is de nummer één golfbaan van het land en hij staat in de top drie van Azië. Uitdagende holes, omringd door prachtige natuur, water én natuurlijk de zon maakt dat deze golfbaan zeker op je bucketlist thuishoort!

5 Augusta National Golf Club, Georgia

Eén van ‘s werelds bekendste golfbanen is toch wel deze in Amerika. Hier wordt ieder jaar De Masters gespeeld. Het is een heuvelachtige baan, prachtig vormgegeven en er bloeien prachtige azalea’s langs de baan. Overigens kent deze baan ook de drie moeilijkste holes in de golfsport, ook wel bekend als de “Amen Corner”, en inderdaad… een schietgebedje kan je helpen. Want je kunt hier je ronde maken óf ruïneren.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: