Strijd om de felbegeerde eerste plek tijdens zesde 2CC Rallye

Wederom een prachtige parade aan weelderige bolides tijdens de zesde editie van de 2CC Rallye eind september. Een tocht door de noordelijke provincies waarbij de route door de bestuurders middels het “pijltjes-bolletjes” systeem gevolgd moest worden. Van felrode Ferrari’s tot de gitzwarte BMW i8 en van fijne cabrio’s tot blitse classics. De cabrio’s moesten hun dak helaas dicht laten door het ietwat herfstige weer, maar dat mocht de pret niet drukken. Ruim dertig equipes gingen de strijd aan om de felbegeerde hoofdprijs: een horloge van Staudt, aangeboden door Ha Juweliers.

Tekst: Sharon Bremer I Fotografie: Marike van de Witte

De dag start bij BMW Vriesendijk in Assen, waar de deelnemers zich verzamelen in de showroom en de briefing krijgen over het verloop van de dag. Iedereen krijgt een routeboekje en startnummer, stickers en een royaal gevulde goodiebag. De rallye wordt gereden volgens het bolletje-pijltje systeem. We zien een aantal vaste deelnemers verschijnen in de showroom: Robin Cluse en Berry Douwes, Alfred Bakker en Kevin Woldhuis van Alfred Bakker Makelaars, Germen Olivier van Flashman Mannenmode en Johan Leyendijk van Ha Juweliers. Ook is er een hele bijzondere gast aanwezig: Yvo Staudt, de ontwerper van horlogemerk Staudt. Andere bekende gezichten die deelnemen aan de rallye zijn Coen Caspers van Garage Caspers Eelde, Frans Kappenburg, die net een dag eerder bekend heeft gemaakt dat hij het Postillion Hotel in Haren overneemt, Rias Eldering van het gelijknamige bouwbedrijf, Marco Veling van Autoland van den Brug, horlogemaker en veilingmeester Berry Harleman en last but not least Geert-Jan Timmer en Alexia Oostland. De autoliefhebbers zijn in ieder geval goed vertegenwoordigd.

Uitstapje naar het buitenland

De tocht – in totaal 213 kilometer – gaat door Drentse dorpen als Grolloo, Borger en Exloo, het oosten van Groningen en er wordt zelfs een uitstapje naar Duitsland gemaakt! Halverwege de route wordt in het Duitse plaatsje Sögel de lunch genuttigd in jachthuis Schlosskeller Clemenswerth, één van de meest interessante, culturele monumenten in Noord-Duitsland én de enige overgebleven lodge in de wereld. Inmiddels zit er al 111 kilometer op. Mits de deelnemers de route goed gereden hebben, natuurlijk. De route zelf is overigens zorgvuldig uitgestippeld door (oldtimer)rallyemaker Jan Hulzebos. Hij zet de route van de rallye op professionele wijze uit en laat de classics en cabrio’s rijden over een vooraf niet bekend parcours.

Snelheid

De route moet met een gemiddelde snelheid van 42 kilometer per uur worden gereden. Stipt. Niet te traag, niet te snel: anders konden de deelnemers rekenen op strafpunten. Ook moeten er onderweg letters worden verzameld en vragen worden beantwoord. Allemaal voor extra punten. Als er nog 55 kilometer te gaan is, wordt er een koffiepauze ingelast bij de Gasterij in Onstwedde. Hierna is het tijd voor het laatste gedeelte van de route, die de deelnemers uiteindelijk naar De Rietschans brengt.

Prijsuitreiking

Als iedereen is aangekomen bij de Rietschans, waar het diner wordt genuttigd, is het tijd voor de prijsuitreiking. Inmiddels zijn ook Guus Teerling van Teerling & Partners en zijn vrouw Karin Schepers aangesloten bij het gezelschap. En dan rest de hamvraag: wie gaat er vandoor met die felbegeerde, eerste prijs? Na een denkbeeldige tromroffel worden de namen van Robin Cluse en Berry Douwes geroepen. Zij winnen het horloge van Staudt, aangeboden door Ha Juweliers. De tweede prijs, een speaker van het merk Sonos, aangeboden door Ivo Hof van Expert Haren, gaat naar Alfred, Kevin en zijn vriendin Aline, het team van Alfred Bakker Makelaars.

Al met al een geslaagde, gezellige en gemoedelijke rallye, waarbij de deelnemers dapper hebben gestreden om de eerste plek en vooral hebben genoten van de heerlijke maaltijden en prachtige uitzichten. En volgend jaar? ‘Dan doen we zeker weer mee!’, zo klinken de reacties.

 

Tags (categorieën en branches)2cc rallyeAutorallye

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: