Stijlicoon Tiger Woods

U hoeft geen golfexpert te zijn om de naam Tiger Woods te kennen. De man met de tot de verbeelding sprekende naam is waarschijnlijk de bekendste golfer ter wereld – en volgens velen ook nog eens de beste. Maar heeft Woods naast balgevoel ook gevoel voor mode?

In de jaren negentig beleeft de carrière van de jonge golfer een stormachtige opmars en wint hij meerdere amateurtoernooien achter elkaar. In 1996 besluit Woods pro te worden en het jaar daarop wint hij al zijn eerste Major, de Masters. Het is duidelijk dat de focus van de jonge Woods dan nog vooral op zijn golfprestaties ligt en niet op zijn uiterlijk: zijn shirts zijn vaak meer dan oversized en bevatten typische kleurrijke jaren negentig-prints.

Rood
In 1996 sluit de nog maar 19-jarige sporter een vijfjarig sponsorcontract van 40 miljoen dollar met Nike, maar dit heeft niet tot gevolg dat zijn looks met sprongen vooruit gaan. Wel is Woods hiermee in één klap de best betaalde Afro-Amerikaanse golfer in de historie van de golfsport. In de jaren erna wordt het contract verschillende keren verlengd en de sporter is tot op heden verbonden aan het merk. Hij sluit ook verschillende sponsorcontracten met andere merken en is daarmee de eerste sporter die miljardair wordt.

In de loop der jaren wordt de pasvorm van de shirts van Woods beter en zien we hem steeds vaker in stijlvolle polo’s. Vooral de rode polo komt vaak voorbij; die draagt hij altijd op zondag, tijdens de finale van toernooien. Het levert de golfer zelfs de bijnaam ‘red shirt’ op. Over de reden van zijn voorliefde voor rood bestaan verschillende verklaringen. Zo zou de kleur van zijn universiteit rood zijn geweest. Sinds hij verschillende toernooien won in een rood shirt is hij de kleur blijven dragen uit bijgeloof. Een andere verklaring is dat zijn moeder denkt dat rood zijn “krachtkleur” is. ‘En je moet altijd naar je moeder luisteren’, zou de golfer hebben gezegd.

 

Tiger Woods in 2013. Foto: Omar Rawlings

Tiger Woods in 2013. Foto: Omar Rawlings

Nike
In 2006 verlengt Woods het sponsorcontract met Nike opnieuw en we blijven hem dan ook veel zien in kleding van het merk. De pasvorm wordt steeds beter en de sporter kiest af en toe weer voor wat meer kleur en een patroontje hier en daar. Ook gaat Woods met zijn tijd mee en draagt hij vaker golfoutfits van hoogwaardige stoffen en met moderne designs. De golfer weet dan ook keer op keer modieus voor de dag te komen op de baan.

Waar Woods op de baan keer op keer de juiste kledingkeuzes weet te maken, lijkt hij zich buiten de baan geen raad te weten met zijn outfits. Een overhemd met een patroontje dat pijn doet aan de ogen, een veel te wijd wit pak of een veel te wijde spijkerbroek… Woods draagt het allemaal. De laatste jaren lijkt er iets van verbetering in te zitten; de golfer kiest vaker voor simpele, goed zittende outfits in zwart of grijs. Toch kan Woods wat betreft zijn kleding maar beter op de golfbaan blijven. Maar dat vindt hij vast geen enkel probleem.

Tags (categorieën en branches)golfstijlicoonTiger Woods
%d bloggers liken dit: