Oh baby it’s cold outside… Gelukkig heb jij je winterjas!

Oké, de winters in Nederland zijn wellicht niet te vergelijken met de Siberische toestanden in steden als Moskou of Sint Petersburg. Maar het kan hier wél stevig vriezen, plenzen en hozen. Op dat soort momenten bied je mooie wollen mantel niet genoeg bescherming en warmte. Jezelf verstoppen onder een gigantische (en zeg nou zelf: weinig charmante) regenparka is ook weer zowat. Gelukkig heeft Parajumpers – verkrijgbaar bij de Harense herenzaak Flashman – één van de betere winterjassen voor jou in huis.

 

 

Het Italiaanse merk Parajumpers – om precies te zijn een collaboratie met designer Massimo Rossetti en kledingmerk Ape – is nog jong. Dit jaar blaast het tien kaarsjes uit. Gedurende die jaren heeft het een flinke naam opgebouwd: de jassen zijn zelfs zó gewild dat er inmiddels nep-exemplaren in omloop zijn. Wil je er eentje bemachtigen – een originele wel te verstaan – dan is het van belang dat je naar een betrouwbare Parajumpers-leverancier gaat. Laat die nou net in Haren zitten: herenmodezaak Flashman.

Materiaal
Wat maakt de jassen van Parajumpers zo speciaal? Uniek aan de jassen is dat ze geïnspireerd zijn op reddingswerkers uit Alaska. Deze stoere mannen en vrouwen zijn getraind om mensenlevens te redden in extreme omstandigheden: denk aan een bergtop op vier kilometer hoogte, of juist op de ongekende dieptes van de zee. Om zulke uitdagingen aan te kunnen, zijn een goede uitrusting en de juiste accessoires onontbeerlijk. Modekenner en eigenaar van Flashman Germen Olivier beaamt: ‘Die historie van het Italiaanse merk is terug te zien in alle details. Denk bijvoorbeeld aan een model met een voering van dons en een dubbele capuchon. Sommige modellen hebben een kraag die je dicht kunt doen met een speciale ‘haak’: eentje die ook bij het parachutespringen wordt gebruikt. Daarnaast zijn de zakken zó ontworpen dat alle belangrijke spullen erin passen: je GPS-gear, telefoon; je eventuele landkaart. Dan nog, niet te vergeten, de patch met het Parajumperslogo op elke jas. Al die accenten maken dat Parajumpers een heel eigen signatuur heeft. De musthave voor als je van mooie spullen houdt.’

Wintertrends
En onder die winterjas schuilt natuurlijk een knappe outfit. Bij Flashman vind je hiervoor al je benodigde essentials, passend bij de trends van dit seizoen. Germen weet: ‘Dit seizoen zien we veel geel en wit – kleuren die ook terugkomen in de details van je kleding. Ook groen is helemaal terug. Elke tint is goed, maar army green voert de boventoon. Wat betreft prints en patronen heeft de ruit een comeback gemaakt. Die komt overal terug: in je overhemd, gilet en pantalon bijvoorbeeld. Daarnaast is het ook dé tijd van de coltrui. Bijvoorbeeld een exemplaar van zacht merinowol voor onder je colbert, of een dikkere trui die je gewoon zo kunt dragen.’ Verder mag de kleding vooral comfortabel zijn, aldus Germen. Geen strakke maatpakken die je bij elke beweging voelt. In plaats daarvan soepele jasjes en pantalons van een hoogwaardige jerseykwaliteit. Staat net zo stijlvol en netjes als je gewone jasjes en pantalons, maar zit – ook vanwege de aanwezige stretch – waarschijnlijk een stuk comfortabeler. Lastig kiezen? Dan is Germen niet te beroerd om je een persoonlijk kledingadvies te geven.

Tags (categorieën en branches)Flashmanmodeparajumperswinterjas

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: