NewFysic: A way of life

Het veranderen van je leefstijl door middel van een verantwoord voedingsplan gecombineerd met (eiwit)supplementen en persoonlijke coaching, dat is waar de methode van NewFysic om draait. Met veertig vestigingen in Nederland en twee in België, helpen ze ieder jaar een grote groep mensen om af te slanken. Sinds de zomer van 2016 kunnen ook mensen uit Noord-Nederland bij NewFysic terecht, en wel bij de vestiging in Groningen, waar vestigingsmanager Ina Hoogeveen aan het roer staat.

Tekst: Jansien van Dijk / Fotografie: Jan Willem van Bruggen

De eerste stap naar een gezonde leefstijl bij NewFysic is een persoonlijke intake. De klant vult een vragenlijst in, waarbij eventuele gezondheidsproblemen – zoals een hoge bloeddruk – aan bod komen. Daarnaast vinden er diverse metingen plaats. ‘We meten onder andere lengte, gewicht, vetpercentage en vetmassa. Uit al deze gegevens berekenen wij een gecorrigeerde BMI (op basis van bouw en leeftijd) en een persoonlijke caloriebehoefte (metabolisme)’, legt Hoogeveen uit. Vervolgens wordt een voedingsplan samengesteld. Met behulp van eiwitsupplementen –  die bestaan uit een unieke combinatie van aminozuren (bouwstenen van eiwitten) en B-vitamines – gaan de klanten op weg naar hun streefgewicht. Voor sommige klanten gaan de eiwitsupplementen in combinatie met bepaalde PHF-vezels, die zich uitzetten in de maag. Zo wordt een vol gevoel gecreëerd en wordt de verbranding extra gestimuleerd.

Suiker- en vetarm

Gedurende de dag worden er drie hoofdmaaltijden en twee of drie tussendoortjes genuttigd, waarbij gekozen kan worden uit producten die op de boodschappenlijst staan. ‘Alles is in de supermarkt verkrijgbaar en je kunt zelf producten uitkiezen en hiermee variëren. Ook staan er diverse recepten bij. Het is een suiker- en vetarm voedingsplan. Onze klanten moeten eten om af te vallen. De kachel moet branden, zeg ik altijd! Als er geen hout op gegooid worden, kan er ook niks verbrand worden. Zo werkt het ook met voeding’, aldus Hoogeveen. Eens per week komen de klanten terug naar NewFysic om de stand van zaken te bekijken. Hoeveel zijn ze al afgevallen en waar lopen ze tegenaan? Als het streefgewicht tegenvalt, wordt het plan eventueel bijgesteld. Er hoeven geen calorieën geteld te worden, maar als de coaches van NewFysic er niet achter komen waar het aan ligt dat het afslanken even stagneert, kan een voedingsdagboek de helpende hand bieden. ‘Het is belangrijk dat het plan precies gevolgd wordt. Des te meer men van het plan afwijkt, des te langzamer het afvalproces vordert’, aldus de vestigingsmanager. Wanneer de klant het gewenste gewicht heeft bereikt, wordt er een schakelprogramma van twee weken gestart waarbij de supplementen langzaam worden vervangen door extra voeding middels een laatste voedingsschema. Dit is gelijk het ideale schema waar men zich blijvend aan kan houden en zorgt voor een veranderd eetpatroon.

Blijvend resultaat

Dat het afslankprogramma werkt, blijkt uit de vele succesverhalen. Dankzij de supplementen blijft de spiermassa in tact en wordt juist de vetverbranding gestimuleerd. Mensen die dankzij de methode van NewFysic tien kilo zijn afgevallen, zijn geen uitzondering. ‘Er komen hier studenten, veertigers, maar ook 70-plussers. Daarnaast zien we veel vrouwen die net in de overgang zijn. Zelfs hele families zijn bij ons in behandeling, omdat ze elkaar met hun enthousiasme aansteken en hetzelfde mooie resultaat als de ander willen bereiken’, legt Hoogeveen uit.

Fit op de golfbaan

Regelmatig stappen er sporters bij NewFysic binnen, die nóg gezonder willen leven. Zo begeleidt Hoogeveen vanuit NewFysic een aantal golfers, die dankzij het afslankprogramma lekkerder in hun vel zitten. ‘Ze geven aan dat dit een positieve werking heeft op hun dagelijkse leven. Ze zijn fitter en daardoor gaan ook de prestaties op de golfbaan vooruit.’ Bij het samenstellen van het voedingsplan wordt rekening gehouden met sporters, zodat zij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen.

Eén van de ambassadeurs voor het concept van NewFysic is de 52-jarige Marjolein de Vries. Zij liep op 1 september de vestiging in Groningen binnen en bereikte eind oktober al haar streefgewicht. Ze viel maar liefst 9,5 kilo af in twee maanden. ‘Ik had voor die tijd alles al geprobeerd, maar alle kilo’s die ik verloor, kwamen er net zo snel weer bij. Dankzij NewFysic ben ik heel anders gaan denken. Het is echt een “way of life”. Wij aten met ons gezin altijd witte pasta, dat is nu standaard vervangen door volkoren pasta. In het begin moet je anders leren koken, maar na verloop van tijd zit dit gewoon in je systeem. Natuurlijk kun je een keer smokkelen, als je daarna maar weer teruggaat naar de basis’, legt De Vries enthousiast uit. Ze voelt zich gezonder, fitter en krijgt veel complimenten van anderen. De wekelijkse bezoeken aan NewFysic werken voor haar motiverend, als een soort stok achter de deur. Maar ze heeft er vertrouwen in dat ze straks ook zonder NewFysic haar ideale gewicht kan behouden!

Tags (categorieën en branches)beautyGezondheidGroningenNew FysicVoeding
%d bloggers liken dit: