Kies de juiste zonnebril! alles kan en alles mag

Op de golfbaan, op de boot of op het terras mag een goede zonnebril natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe zorg je dat je er een beetje trendy bijloopt? De redactie van Golf & Lifestyle schrijft graag over mooie dingen voor de man en zette daarom een aantal musthaves voor deze zomer op een rij.  

De pilotenbril

De “Aviator” van Ray-Ban is een echte klassieker en dat al sinds 1937! Ook deze zomer een must voor de man. Onze mening is dan ook dat eigenlijk iedere man toch minstens één pilotenbril op de plank moet hebben liggen. Deze bril is verkrijgbaar in vele soorten en maten, waarbij het montuur altijd heel smal is. Kijk voor de aanschaf van deze bril naar de vorm van je hoofd. Dus heb je smal hoofd, kies dan voor een wat dikker model. Welke Aviator je ook kiest, de bril zorgt altijd voor een stoere, maar verzorgde look.

Gouden randje

Bespraken we net al een op en top klassieker, ook de Wayfarer en Clubmaster (eveneens Ray-Ban) zijn pure klassiekers uit het verleden. En vooral ook van het heden, want de modellen ga je deze zomer veel zien. Deze brillen, waarvan het materiaal van de pootjes doorloopt boven de glazen, naar de onderkant van de glazen zijn voorzien van een meestal gouden randje en zijn sinds enkele jaren een echte hit zowel voor de man als voor de vrouw?. Een echte topper dus. Het vintagegehalte van de bril uitbuiten? Doe dan een koortje aan de pootjes.

Kies futuristisch

Misschien is dit exemplaar niet voor iedereen weggelegd, maar wel te leuk om hier niet te bespreken: de futuristische bril. De bril past perfect bij iedereen met een sportieve stijl en het lijkt bijna alsof hij uit een massief stuk glas gemaakt is. Bovendien is het montuur keurig weggewerkt in het design. De brillen zijn er in vele soorten en maten, maar kies vooral het montuur dat het beste bij je past.

Ga voor rond

Ronde brillen zijn echt helemaal terug van weggeweest. Waar ze een tijdje geleden alleen gedragen werden door de “hipsters”, is de ronde zonnebril er nu voor iedereen. In 2015 zagen we de bril langzaam opkomen op festivals en bij alternatieve looks. Nu zijn ze zo gestyled dat ze jou zowel een alternatieve, een classy als een moderne look kunnen geven. In 2018 zie je dat de ronde bril in combinatie met spiegelglas populair is. Ook worden ze steeds groter van formaat. De ronde zonnebril geeft een stoere en modieuze look. Ook deze mag dus niet ontbreken in het dasboardkastje.

KIES VEILIG

  • 99 procent UVB en 95 procent UVA-bescherming.Let bij de aanschaf van een nieuwe zonnebril altijd op de beschermingsfactor. Te veel UV-straling is schadelijk voor je ogen. Kies daarom een bril die minstens 99 procent UVB-stralen en minstens 95 procent UVA-stralen blokkeert.
  • Bigger is better.Grotere zonnebrillen bedekken je ogen beter en bieden daarom meer bescherming tegen UV-stralen.
  • Kleur van de glazen. Een bekend fabeltje in de wereld van de zonnebril is dat de kleur van zonnebrilglazen bepalend is voor de mate van bescherming. Donkere glazen beschermen je ogen dus niet per definitie beter dan lichtere glazen.
  • Gepolariseerde glazen blokkeren schittering, niet UV-stralen.Gepolariseerde zonnebrilglazen blokkeren schittering, maar houden geen UV-stralen tegen. Check bij het kopen van een zonnebril daarom altijd de UV-bescherming.

(foto: Pitti Immagine Uomo) 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: