Op de Italiaanse tour met Harris

Waar de klassieke, leren veterschoen al jaren dienst doet als tijdloze klassieker, doet Italiaans schoenenmerk Harris er een schepje stijl bovenop. Het merk werd in 1913 opgericht en brengt daardoor ruim honderd jaar kennis met zich mee. Die kennis, samen met het kritisch oog van eigenaar en derde generatie Bruno Famiglietti, zorgen voor schoenen van vakmanschap in optima forma. 

Het bedrijf Harris werd aan het begin van de vorige eeuw opgericht om schoenen voor Italiaanse militairen te produceren. De schoenen kregen binnen afzienbare tijd een goede reputatie door de lange levensduur. Er werden hoogwaardige en kwalitatief goede materialen gebruikt en datzelfde concept hebben de meester-schoenmakers door de jaren heen voortgezet. Weliswaar hebben de legerkisten plaatsgemaakt voor elegante, leren veterschoenen en spectaculaire sneakers, nog steeds maakt Harris schoenen van hoogwaardige materialen, zoals krokodillenleer, paling- of roggeleer en het beste kalfsleer.

Materialen

Elke schoen is uniek, mede doordat ze stuk voor stuk handgemaakt zijn door de schoenmakers van Harris. Het volledige proces gebeurt in het atelier in het Italiaanse Fucecchio: de ontwerp- en ontwerpfase van de nieuwe modellen, de keuze van natuurlijke materialen, de speciale afwerking voor natuurlijke en kostbare leersoorten en tot slot het creëren van kleurnuances door het gebruik van crèmes op de bovenste laag van het leer. Zo wordt iedere schoen uniek in zijn soort.

Collectie

De collectie van het merk varieert van de klassieke veterschoen tot sportieve sneakers en van instappers tot enkellaarzen. Voor elke modebewuste man is er wat wils. De schoenen zijn stijlvol, tijdloos en zeer populair onder zakenlieden. De mannen die graag smaakvol in hun vrije tijd voor de dag willen komen, kiezen juist voor de zeer comfortabele sneakers. De schoenen van Harris worden niet gemaakt aan de hand van modetrends. Ze worden ontwikkeld op basis van de ideeën van de klanten die de schoenen dragen en die ook de verfijnde details in het ontwerp weten te waarderen. Schoenen voor echte kenners!


Zo hou je een leren schoen in topconditie!

Het liefst laat je je schoenen járen meegaan. Waar het aan de kwaliteit niet schort, is het terdege belangrijk je schoenen ook zelf goed te onderhouden. Voor de beste verzorging van je leren schoenen, hebben we een expert om tips gevraagd. Paul Vetter, mede-eigenaar van Schoenenzaken en Meester in herenschoenen, vertelt zijn tips en tricks voor de beste verzorging van je lederen stappers.

Stap 1: De eerste stap is de het goed reinigen van de leren schoenen. Eerst maak je ze vuil- en stofvrij. Reinig de schoenen verder door ze af te borstelen en behandel ze met een speciale shampoo of reiniging voor leer. Deze zijn verkrijgbaar bij de betere schoenwinkels.

Stap 2: Als de schoenen droog zijn, zijn ze klaar om gepoetst te worden. Gebruik een crème om het leer te herstellen en te voeden. Het liefst in de kleur van de schoen, of een tint donkerder. Bij het gebruik van een transparante of neutrale kleur crème kun je namelijk niet verwachten dat de kleur van de schoen weer opleeft. Je voedt het leer wel, dus het is goed om te doen, maar door een tint donkerder te gebruiken laat je de kleur écht weer opleven.

Stap 3: Als je dit gedaan hebt, kun je het leer uitborstelen met een borstel van paardenhaar voor het beste resultaat.

Stap 4: Voor een sublieme uitstraling kun je daarna op de neus van de schoen wax aanbrengen voor extra glans. Bind een zachte doek om je vinger en masseer de wax in het leer. Gebruik zo nu en dan je adem om de wax zachter te maken voor een nog mooiere glans.

Stap 5: Je schoenen zijn weer als nieuw! Spray ze, voordat je ze aantrekt, nog wel even in met een vuil- en waterafstotende spray. Dan blijven ze nog langer mooi. Enjoy your shoes!

Tekst: Sharon Bremer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: