Dit zijn de highlights van München

München, de stad van het Oktoberfest, hypermoderne architectuur en voetbal. Aan het begin van dit jaar heeft Groningen Airport Eelde de Duitse stad München aan de lijst met vliegbestemmingen toegevoegd. En dat vinden we leuk! Met luchtvaartmaatschappij Nordica is München tegenwoordig zeven dagen per week bereikbaar vanaf Groningen Airport Eelde. We hebben de leukste highlights van de bloeiende metropool op een rijtje gezet, want München moet je ontdekken!

Tekst: Sharon Bremer

1. BMW Welt
Als je de indrukwekkende gebouwen van de BMW Welt tegemoet loopt, lijkt het bijna een stad op zich. Het zandlopervormige gebouw aan de voorkant met een groter, bijna volledig uit glas opgetrokken, gebouw erachter. In de showroom van Bayerische Motoren Werke kunnen liefhebbers zich vergapen aan de vlaggenschepen i3 en i8, die er een prominente plek hebben veroverd, en natuurlijk de nieuwste modellen, inclusief die van Rolls Royce en Mini Cooper. Even verderop, in een gebouw dat al minstens zo uniek is, zit het BWM Museum. Door middel van een tour kunnen bezoekers terug in de tijd naar de eerste BMW’s en zich laten verwonderen over de techniek.

2. Hofbräuhaus
Eén van de mooiste gebouwen in München is bierbrouwerij Hofbräuhaus am Platzl, waarvan de geschiedenis al meer dan vier eeuwen terug gaat. De bierhal werd opgericht in 1589 door hertog Wilhelm V en wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt door toeristen en locals om een biertje te nuttigen. Bezoekers kunnen genieten van Beierse dans, muziek en folklore. Leuke bijkomstigheid is dat de serveersters allemaal traditioneel gekleed zijn en wel tien bierpullen tegelijk kunnen dragen.

3. Viktualienmarkt
De innerlijke mens mag niet vergeten worden tijdens een tripje naar metropool München. De Viktualienmarkt, vernoemd naar het Latijnse woord “victual” wat voeding betekent, is een markt waar delicatessen, groente en fruit verkocht wordt. Maar daar blijft het niet bij. Er worden ook veel Beierse specialiteiten verkocht, zoals de alom bekende “bratwurst” die genuttigd kan worden in de bijbehorende biergarten. Hier zijn stands waar het bier van alle zes de brouwerijen in München verkocht wordt! De Viktualienmarkt ligt in de historische binnenstad van München en vlakbij het Marienplatz. Tip: maak onder begeleiding van een gids een twee uur durende culinaire tour!

4. Theatinerstrasse
De duurste winkelstraat van München – en misschien wel de duurste van heel Duitsland – is de Theatinerstrasse. Hier flaneert heel rijk Beieren op zaterdagmiddag langs de luxe boetieks. Maar de winkelstraat trekt ook veel bezoekers van buitenaf. Zo komen er veel welgestelde mensen uit het Midden-Oosten. De reden? De echte haute couture van internationale modeontwerpers is in deze straat te vinden.

5. Slot Neuschwanstein
Uitgekeken op München? Kijk dan eens verder in de omgeving. Vanaf München is het twee uur reizen naar slot Neuschwanstein, een prachtig, sprookjesachtig kasteel. Er worden verschillende dagtochten en tours naar het slot georganiseerd. Je komt aan in het dorpje Hohenschwangau waarna je een wandeling door de bergen maakt naar het slot dat naast Neuschwanstein ligt. Leuk feitje! Slot Neuschwanstein is door Walt Disney gebruikt als inspiratie voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland Californië.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: