Beauty: Met een knipoog

Heeft u lange of korte wimpers? Veel of weinig? En wilt u wel of geen extra krul? Denk er maar eens goed over na en kies dan de mascara die precies doet wat hij moet doen en zo de perfecte wimpers creëert.

Tekst: Xandra Boersma

Meer volume
Dunne, lange wimpers kunnen een speciale volumemascara goed gebruiken. Deze mascara’s herkent u vaak aan de ronde, volumineuze borstel met langere haren of tandjes dan u misschien gewend bent. Voor een optimaal effect kunt u bij het aanbrengen het beste een zigzaggende beweging maken, zodat elk wimpertje goed bereikt wordt. 

Extra krul
Door een mascara te kiezen waarvan het borsteltje lichtelijk gebogen is, krijgt u extra veel krul in uw wimpers. De borstel buigt zich namelijk om de wimpers heen en lift ze zo op, zelfs de kleinste wimpertjes worden op deze manier bereikt. Extra effect bereikt u overigens door een wimperkrultang te gebruiken voordat u mascara op doet. 

Langere lengte
Hebt u korte wimpers? Kies dan voor een mascara met een borsteltje waarvan de haren of tandjes wat verder uit elkaar staan dan normaal gesproken. Dit is de ideale optie wanneer u van uzelf al volle wimpers heeft, want dit borsteltje creëert extra lengte en definitie, maar boekt niet veel winst op het gebied van volume.

Tags (categorieën en branches)beautymascarawimpers
%d bloggers liken dit: